tiistai 29. kesäkuuta 2010

Huolestuttava ruokastandardi Codex Alimentarius

Kesäpäiväterveiset Metästä!

Kaverini Manski pisti Facebuukissa huolestuttavan linkin koskien laatu ruokaa ja ravintolisiä.
Sairas direktiivi ollaan Eu:ssa ajamassa läpi joka palvelee jälleen kerran multinationaalisia ruoka konserneja.

Codex Alimentarius Komitea (latinaa tarkoittaa ruoka koodia) on valtioden välinen elin joka laatii meidän ruokaa koskevat suuntaviivat ja standardid. Codex Alimentarius takaa että "fair tradea" harjoitetaan kuluttajien suojelukseksi suhteessa globaalien ruokatarvikkeiden kaupankäynnissä. Olipa epäselvä suomennus :)

Kansainväliset organisaatiot kuten FOA, WHO, WTO ovat ajamassa läpi direktiiviä joka vaarantaa luomu ruuan, ravintolisät, luontaistuotteet ja todennäköisesti myös superfoodit.
Mikäli nämä direktiivit menevät läpi vaikuttavat ne tulevaisuudessa mm. seuraavasti:

*Sallitaan luomuruuan säteilytys ja joidenkin synteettisten kemikaalien käyttö prosessoinnissa. Myös luomuruuan kriteerejä alennetaan suurten yritysten intressien haluamaan suuntaan. Todennäköisesti alennetaan...
*Ravintolisien saantisuositukset ja maksimit alennetaan todella alhaisiksi, jolloin monista ravintolisistä (ja superfoodeista) tulisi lääkkeitä ja näiden vapaa myynti ja valmistus siirtyisi lääkeyritysten alaisiksi.
*Geenimanipuloitu ruoka sallittaisiin
*Lukuisat lisäaineet (noin 300 ainetta) ja tuholaistorjunta-aineet (yli 3000 ainetta). Ja näiden pitkäaikaisen käytössä ilmeneviä vaikutuksia ja riskejä ei pidettäisi minään. *

Codex Alimentarius löytyy täältä.
Loistavalla Foodit.fi foorumilla Codex Alimentarius keskustelua myös.

Käykää ihmiset ihmeessä kirjoittamassa adressiin nimi jotta vitamiineille ja mineraaleille ei laiteta minkäänlaisia rajoituksia. Eihän me tässä saastuneessa maailmassa niitä muutenkaan saada tarpeeksi. Lahjoitin 5 dollaria "new world food orderin" torjumiseen, josta tuli tälle päivälle loistava mieli :)

Maailma on muuttunut. Ennen vanhaan presidentit, keisarit ja tsaarit määräsi valtioden tulevaisuuden suuntaviivat. Nykyään tämän tekevät korporaatiot. Tästä tulikin mieleen viime talvena näkemäni mieltä avartava dokumentti The Corporation. Mikäli sua kiinnostaa ketkä oikeesti määräävät maailmaamme suosittelen katsomista.

If a corporation would be a person what kinda person would it be?
Diagnosis: Psychopath

Christian

*Manskin kirjoitukset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti