tiistai 1. kesäkuuta 2010

Suurimmista suurin Charles Darwin


Tulipa eilen katottua mahti dokkari. Charles Darwin and the tree of life.

Jokainen suurmies joka tuo uutta teoriaa ihmiskunnalle dissataan aluksi aivan kympillä. Oli se sitten Jan Boklöf v-tyylillään, Florence Nightingale terveydenhoidon hygienillaan tai itse Charles Darwin evoluutioteoriallaan. Darwinin julkaisutua The Evolution of Spiecessin (1859) kirkko kävi miehen kimppuun ja hänestä jopa piirreltiin pilakuvia. Jumala on luonut maailmankaikkeuden ja ihmisen evoluutio apinasta kyseenalaistettiin. Jälkeenpäin kumminkin on löydetty fossiileja jotka todistavat evoluutioteorin hyvin todennäköiseksi.Se vaan on näin että normit on vaan niin syvällä ihmisillä sisällään että uutta tietoa pitää sulatella vähän aikaa. Uskon että näin on käymässä myös raw foodien ja luomun kanssa. Hitaasti mutta varmasti alkaa ihmiset ravinnon päälle tajuamaan.

Dokkarihan on David Attenboroughin esittämä. Oon katellu tämän loistavan satusedän muitakin sarjoja kuten Planet Earthia. Tree of Life menee ehottomasti kärkikastiin. Mikäli tykkäät lunnosta suosittelen Attenboroughin teoksia. Arvostaa luontoa entistä enemmän kun näkee kuinka hämmästyttävää se eri puolilla maailmaa on. Välillä kyllä ihmetyttää miten Davidin crewn kuvaajat ovat saanneet niin uskomattoman skarppia hd lähikuvasettiä.

David on siitä huippu äijä kun se tekee sitä mistä se oikeesti diggaa. Nuorekkaalla äijällä intoa riittää vaikka ikää on jo reilut 80. Tähän pitäisi jokaisen pyrkiä. Löytää oma intohimo ja tuottaa sillä arvoa muille ihmisille. Se on meikän tavoite.

Traileri löytyy täältä ja koko dokkari löytyy google videosta.

Suosittelen!

-C-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti