tiistai 1. marraskuuta 2011

Syväekologia

Syväekologia on aate, joka korostaa ihmisen ja muiden lajien tasavertaisuutta. Elämän jatkuminen maapallolla ja luonnon monimuotoisuus ovat syväekologian mukaan itseisarvoja, eikä minkään elämänmuodon arvo määräydy sen ihmiselle tuottaman hyödyn tai haitan perusteella. Myös eloton luonto on syväekologille arvo sinänsä. Syväekologia arvostaa ihmisen korkeakulttuurisia saavutuksia, mutta kannattaa maapallon väkiluvun laskemista. Syväekologien mukaan elämän ja sen monimuotoisuuden säilyminen maapallolla pitkäaikaisesti edellyttää ihmiskunnan (erityisesti länsimaisten) arvojen ja elämäntapojen syvällistä muutosta ympäristöystävällisempään suuntaan. Syväekologian mukaan kaikilla syväekologeilla on velvollisuus välillisesti tai välittömästi edistää syväekologian mukaisen muutoksen toteutumista maapallolla.

HOME

Dokumentti Home kertoo niin sanallisesti kuin visuaalisestikin siitä, minkälainen maapallomme oli ennen ja mitä se on nyt. Home on todella kaunis, mutta samalla huikean raadollinen. Me olemme saaneet elääksemme maapallonvaltavine resurseineen joita tuhoamme ennennäkemättömällä vauhdilla. Tämä jos joku herättää ajattelemaan, miten elämme ja kulutamme.

Youtubesta poimittu kommentti: This movie has really changed my view on the world. I mean, i'm sure we all knew this stuff, but the amazing high definition angles and inspiring words really help shake things up in my mind. This is one of those movies where you wake up the next morning and see everything in a completely different way. I am no longer a working gear in a consumerist machine, I am an awareness in a sea of human beings. With an equal love for life, and an equal goal of the survival of the species.

-c-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti