maanantai 4. huhtikuuta 2011

Tuulivoimaloiden kritiikki


Kaveri poustat Rovaniemen Vaihtoehtoelämää naamaryhmään loistavan artikkelin siitä kuinka epäefektiivinen energianmuoto tuulivoima on. Brittien energiankäyttökatto on joulukuussa, jolloin tuuli on aina heikko. Energianvaje korvataan backup powerilla, joka joudutaan repimään muista energianmuodoista. Tuulivoimalateollisuus myös tuhoaa luontoa enemmän kuin uskommekaan. Baotoun ylisaastuneessa louhinta kaupungissa kiinalaiset käyttävät jo kaasumaskeja.Hyvin opettava ja valistava artikkeli aiheesta löytyy täältä. Hyvää kritiikkiä uusiutuvia energiamuotoja vastaan.

Neodymium on magneettinen metalli, jolla on katastrofaalinen ympäristövaikutus Kiinassa. Artikkelin mukaan tuulivoimateollisuus ja hybriidiautot ovat tämän metallin suurimmat käyttäjät. Wikipedian tietojen mukaan myös kaiuttimet, korvakuulokkeet, skeban ja basson mikit sekä kovalevyt ovat tämän metallin suurkuluttajia.

Tämänkin katastroofin takana pyörii jälleen kerran suuri raha. Briteissä veronmaksajat joutuvat maksumieheksi. Voitaisiinko tämänkin ongelma ratkaista ympäristöystävällisesti huipputeknologian avulla rahatta?

Christian

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti