keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Zazen ja Japanin parhaat ruuat

Konnitchiwa

Naeban hiihtokoulu on takanapäin ja seikkailut jatkuu. Lauantain Zeitgeist Moving Forward dokumentti tuli tsekattua täällä Tokiossa. Parempaa vaihtoehtoa kapitalistiseen voittoon perustuvaan nykyyhteiskuntaan on vaikea muualta löytää. Suosittelen!

Matkani kohti sisäistä rauhaa alkoi viime syksynä. Kaverini Lauri suositteli lukemaan Kundaliini Jooga kirjan. En tiennyt meditoinnista tai Joogasta juuri mitään, joten lähdin ennakkoluulottomasti lukemaan. Jake Joogi antoin mulle myös pari pokkaria meditaatiosta ja Joogasta, joista myös innoistuin. Myös Vihreän Puolueen Jaakko neuvo mua zen meditoimaan syksyllä. Hurahdin niinku asiaan kuuluu ;)

Alottelija tässä vielä ollaan, mutta harjoittelu tekee mestarin. Nykyajan maaimassa on aistiärsykkeitä päivän aikana yhtä paljon, kun sata vuotta sitten oli koko vuonna. Mielen tyhjentäminen on mahtava tunne ja antaa selkeyttä elämään. Liikuntasuorituksen jälkeen meditatiiviseen tilaan on huomattavasti helpompi päästä, joten mun seuraava tavoite on Joogan opettelu.

Tutustuin toissapäivänä Tokion lähellä sijaitsevaan Eigaku-jin temppeliin. Menin vaan kyseleen kursseja yheltä munkilta ja se oli niin mukava, että opetti mulle zazenin jalon taidon (meditaation). Istuttiin hiljaisuudessa 10 min temppelissä kahestaan.

Uskoisin että munkin laiffi on aika harmoonista. Ympäristö, kellot, temppelit, mahtava luonto, tatamimatot ja symmetriset meditaatiosalit helpottavat taatusti mielen tyhjentämisessä. En tiiä pystyisinkö ite siihen, koska kaipaan adrealinia ja tiukkaa meininkiä välillä.

Japanin immuniteettiboosti kuvassa. Tuoretta Wakame ja Combu merilevää, shitake sieniä, sipulit, valkosipulit, tuoretta kurpitsaa, raakaa-kalaa (sushimi), soijan ituja, lehtikaalia ja ruohosipulia. Merilevät parasta antia Japanissa :)

-C-

1 kommentti:

 1. Itämaisten uskontojen opetuksessa on seitsemän chakraa, joiden kautta kundaliinienergia vaikuttaa ihmisessä. Kundaliinienergiassa on feminiininen Ida-kanava ja maskuliinen pingala-kanava sekä sushumna-kanava. Kundaliinienergiassa herätetään kerällä oleva käärmevoima, joka nousee keskellä olevan sushumna kanavan kautta läpäisten kaikki seitsemän chakraa, jolloin se yhtyy unversaaliin ja jumalalliseen voimaan, eli henkeen. Kundaliini on käärme-energiaa sekä käärmevoimaa, jonka kautta ihmisessä herätetään henkisyyden kasvu.

  Kundaliinivoiman negatiivisia seurauksia. Kundaliinijoogan gurut sanovat, että kundaliinin herättäminen ilman gurua on todella vaarallista, sillä väärin herätetyn kundaliinivoiman vaarallisia seurauksia ovat muun muassa:

  - Mielen sekavuus
  - Päänsärkyä ja raskas tunne päässä
  - Psykoosi
  - Voimakkaat mielialan vaihtelut
  - Epilepsia tai muita kehon pakkoliikkeitä
  - Stressi
  - masennus
  - Epäsäännöllinen hengitys
  - Moraaliton käytös
  - vapina
  - Kipuja eri chakrojen alueilla
  - Hermostuneisuus

  Gurujen mukaan kundaliinivoima voi lyödä ja iskeä kuten ihan todellinen käärme, jos sitä provosoidaan, mutta guru pystyy käsittelemään sitä kuten taitava käärmeenkäsittelijä.

  tekstin lähde; http://koti.phnet.fi/petripaavola/jooga.html

  VastaaPoista