torstai 6. tammikuuta 2011

Earthship - Garbage Warrior


Konnitchiwa

Pakko taas mainostaa aivan mahtavaa dokkaria nimeltään Garbage Warrior

Arkkitehti Michael Reynolds rakentaa omavaraisia taloja mm. tyhjistä tölkeistä ja auton renkaista. Hänen Earthship talonsa lämmittää itsensä, kerää veden sadevedestä, tuottaa sähköä ja sisältää viemäröinnin. Mikellä on myös omia hedelmäpuita talon pihalla jotka lumoavat aavikon hyönteiset.

Reynoldsin onnistuttua oman talon rakentamisessa hän haluaa rakentaa kokonaisen kylän omavaraisista taloista. Kunnanvaltuuston viranomaiset eivät lämpene idealle, sillä ne uhkaavat valtion standardeja ja kilpailevat liiketoiminnan kanssa. Mike ei lannistu vaan yrittää uudestaan muuttaa politiikka koko osavaltiossa. Hänen yrityksensä kaatuu valitettavasti uudelleen. Mike on huolissaan maailman tilasta ja esittää että byrokratialle ei ole aikaa luonnon tuhoutuessa silmissä. Reynolds kavereineen matkustaa tsunamin tuhoamalle Andaman saarelle ja rakentaa talon saaren omista raaka-aineista (jätteestä) kuten autonrenkaista, muovipulloista ja rautaputkista. Koko saari on täysin tuhoutunut ja paikalliset suhtautuvat kaikkiin uusiin ideoihin ennakkoluulottomasti. Lopulta jenkkiviranomaiset heräävät nähtyään mitä Reynolds on saanut aikaansa ja muuttavat omavaraisten talojen standardeja.

Dokumentti esittää kuinka vaikeata on saada muutosta yhteiskuntaamme. Kaikkeen uuteen, jolla ei voida tehdä rahaa suhtaudutaan skeptisesti maailmassamme. Tarvitaanko tänne pohjolaankin luonnon katastrofi tai talouden täydellinen romahdus ennen kuin uusin ideoihin tartutaan?? Vallankumous tapahtuu melkein aina kuin ihmiskunta on kriisissä. Tarvitsemmekö välttämättä kriisin, että länsimaatkin heräävät todellisuuteen? Koskettava dokumentti siitä miten yksi ihminen saa paljon aikaiseksi kunhan vaan uskoo omaan juttuunsa. Hieno miex tuo Mike!
MUST SEE!

http://earthship.com/

Terveiset Japanista!

Christian
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti