tiistai 27. heinäkuuta 2010

Raw food dissaajat, ihmettelijät ja hurahtajat

Tulipa vietettyä pika loma Itävallan Vorarlbergissä. Kesäiset alppimaisemat on silmiähivelevää lordoftherings kammaa. Luomutarjonta peruskaupassa huippuluokkaa. Lähes kaikki tuotteet löytyvät luomuna ja hintakin paljon halvempi ku Suomessa.

Top3 in Austria:
1. Raaka probioottinen vuohenmaitojugurtti aidolla vanilija extractilla.
2. Luomukirsikat
3. Idut

Milloinhan meilläkin päin ihmiset lopulta herää unesta (niinku superguru Yrjö Kallinen sen 30v sitte jo tokas).

Tässä kesä nyt raakailtu taas hardcore. Tämän pävän Austria lautasella on ollut: Aamiainen vesimeloonia sikana, tunnin päästä banaani ja taas tunnin päästä aprikooseja. Elimistöhä puhistuu edellisen päivän skeidasta ku vetää aamupäivän vaa hedelmillä ja marjoilla.Ip:nä salaatti, luomuoliiveja ja pari avokaadoa. Sit muutaman tunnin jälkeen proden naamariin.. Auringonkukkasiemeniä muutama koura ja huippuhyviä luomu cashew pähkinöitä. Oispa ollu vielä kolmas avokaado..illalla sitte vielä pussillinen kuivattuja aprikoosia ja muutama laatuleipä paksulla voi kerroksella&kuivayrteillä (ei raaka). Wienin yö nähtyä sorruin johonkin nakkikopille falafellille. Mahaha siitä tuli kipiäksi ku oli varmaa kauan kickhernepullat kuumassa ollut ja "moottoriöljyssä" eli rypsiöljyssä friteerattu. Vielä ei oo täys selfdisiplin ruokien suhteen saavutettu. Se tulee mielestäni automaattisesti pikkuhiljaa ku pysyy vaan polulla ja oppii virheistä.

Ihmiset ihmettelevät uusia ruokatottumuksia.Tennisjunnut kysyy monesti että mitä ihmettä se Lankinen oikeen nyt taas syö. Iha ku lapset ei ois ikinä nähnyt taateleita tai vesimeloonia tenniskentällä..no eipä kai sitte. Oon huomannut että monet ovat selvästi kiinnostuneita meikän ruokavaliosta ja kyselevätkin joskus jotain. Eivät vaa saa aikaseksi muuttamaan omaa ruokavalioansa.Ihmisiä jotka hurahtaa heti on huomattavasti vähemmän. Muistan ku viime kesänä kerroin kaverilleni Jennille superfoodeista ja mainitsin puhdistamon. No Jennihä oli vasta kylässä ja siitä oli kehittynyt huippu ravintoasiantuntija vuodessa. Jennin suositus oli veteraaniurheilijan blogi. Pitihä se buukmarkata.Sit on taas niitä ihmisiä jotka dissaavat sen täysin ja pitävät hihhulina.

Ei pidäa lannistua vaan jatkaa vaan sillä omalla polulla minkä tuntee alitajunnassa oikeana. Muistan kun yläasteella dissattiin siitäkin ku ei esim. omistanut r-collection lökäpöksyjä. Nyt ku jälkeenpäin miettii nii nauraa vaan sille miten pysty ees sillo ottaa urpojen mielipiteet huomioon. Luettuani pari vuotta sitte The ultimate secrets of total self confidence kirjan kukaan tai mikään ei pysty mua ollenkaan horjauttamaan polultani, jonka sisimmassani tunnen oikeaksi. Pitää vaan täysilla luottaa intuitiiviinsa. Subconssiossonin (alitajunnan) ylapuolella oleva superconcious ei ole koskaan väärässä tämän kirjan mukaan. Luottakaa siis intuitiiviin ja pysykaa oikealla polulla!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa ihanalta pikalomalta..ja ruokavaliolta! :D Saman olen huomannu..alakerran mummo tokas jo kun kerroin et oisin halunnumieluummin luomumansikkaa poimimaan ku tavallista että:" Minä se en oikein niihin luomuihin luota." Sanoin islle että aijaa..minä taas en mihinkään muuhun! :) Se epäili että jotta tokko niitä kukkaan valavookaan! Onneks toinen mummu oli vieressä ja valisti että niitähän niitä vasta syynätäänki! :D \o/
  Omaa tietähän sitä on kuljettava..eikä kenenkään muun ja virheistään oppia. Sama mulla..söin viikonloppuna hampurilaisen ja maha on ollu kaks-kolme päivää ihan jähmee. :( No..kyllä se siitä marjoja ja muita vaan naamaan.

  VastaaPoista
 2. Myö käytihin huhti-toukokuussa Sveitsi-Itävalta-ajelulla (Italia ja Saksa ohimennen). Ne on kyllä luomuja, raakasuklaata tai hifimerkkejä ei vaan missään nähty (?).
  Pästöroimatonta luomuvoita on ikävä, samoin vuoristokylien omia kovia juustoja :) Villivihreetäkin popsittiin, hauskana tuttavuutena villivalkosipuli. Ja vuoristopurojen vesi <3
  Itävalta o halvempi paikka, saatiin olla luksusoloissa yhden luomumummelin yläkerrassa pari kertaa edullisemmin, mitä Sveitsissä.

  Mie mietinki, miks sun nimi oli mailissas tuttu. Oon vissiin tätä ohi surffannu joskus, vaan en hoksannu asuinsijaas. -Pitää koittaa miittiin ens kerta. Misähä lieneis hyvä pakurimettä, mää oon kohta syöny kaikki täällä ;)

  He, täälläkin tuota ihmettelyä: meinaa mössöt aina mennä näppiksille, kun joku tulee selän taka kirkumalla: "Yäk! Mitä toi on? YÄK!". Ja pitää niitä kiusataki; "Maistapa, ihan ylihyvää nokkos-levä-suklaata o:) ". Juu-ei.

  VastaaPoista
 3. Sait palkinnon blogissani Billie´s Burlesque Bite!

  VastaaPoista