torstai 11. joulukuuta 2014

OULUN JUOMAVEDET VAARASSA!

Ely-keskus kehottaa Oulua turvaamaan vedenhankinnan

STT
Oulu
Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus kehottaa Oulun kaupunkia varmistamaan vedenhankinnan. Sen mukaan Oulu on ainoa suuri kaupunki Suomessa, jonka vedenhankintaa ei ole turvattu riittävästi.Kanta-Oulun vedenhankinta perustuu raakaveden ottamiseen Oulujoesta. Ely-keskus huomauttaa, että ongelmatilanteissa Oulun nykyisistä varavesilähteistä riittää talousvettä vain sairaaloiden ja huoltovarmuuden kannalta välttämättömän teollisuuden tarpeisiin.Kaupunginhallitus ilmoitti syksyllä, että se päättää vedenhankinta-asiasta vuoden 2016 loppuun mennessä. Ely-keskus edellyttää, että tieto päätöksestä, toimenpiteistä ja arvio toteutusaikataulusta on tehtävä jo toukokuun loppuun mennessä.Uusittu vesihuoltolaki korostaa kaupungin vastuuta vedenhankinnan turvaamisesta myös häiriötilanteissa.

Miten hyvinvointivaltiossa voidaan jäteveden laskeminen sallia vesistöihimme???


Arvon kansalaiset! Nyt kun Ely keskus jo varoittelee Oulun juomavedestä on aika herätä!!!Annetaako me Talvivaaran vapaasti saastuttaa vetemme?
Tilanne alkaa olemaan jo niin vakava että kehotan kaikkia kykeneviä nostamaan metelin asiasta!

Aloita kaivosaktivismi!

Tästä saat alla olevia kaivosjulisteita A4 ja A3 kokoisina!
 
Tarvitset:

1. PENSSELIN
2. VEHNÄJAUHOJA

Lämmitä 3 desiä vettä melkein kiehuvaksi. Lisää pikkuhiljaa desi vehnäjauhoja sekoittaen koko ajan. LIISTERISI ON VALMIS!

Liisteröi julisteita lyhtypylväisiin, sähkökaappeihin ja kaikkeen maholliseen mihin keksit. Liisteri toimii myös betonilla! Seuraavana päivänä kun juliste on kuivunut käy leikkaamassa puukolla viiltoja julisteeseen. Lapissa porukka on hyvin kaivosmyönteistä ja he repivät julisteet irti. Saavat repiä 30 palasena mikäli muistat viillot :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti