perjantai 24. lokakuuta 2014

Tee se itse c-vitamiini Update

Sain villiruokaexpertiltä Heikki Ruususelta vinkit miten tehdä Suomen luonnosta c-vitamiini jauhe. Ohjeet ovat hyvin yksinkertaiset ja helpot!

1. Kerää ruusunmarjat kun ne ovat kypsiä
2. Leikkaa 2-4 osaan
3. Kuivata pari viikkoa huoneen lämmössä tai hyödynnä kuivuria
4. Laita ruusunmarjapalset purkkiin ja ravista purkkia. Siementen pitäisi irrota helposti.
5. Käytä vielä isoreikästä siivilää johon ruusunmarjapalaiset jää ja siemenet tipahtaa pois.
6. Grindaa ruusunmarjapalaiset. Heikki sanoi kyllä että kannattaa säilyttää niitä kokonaisena. jauheesta häviää c-vitamiini helpommin.

7. Lisää puuroon, smuuttiin tai jugurttiin :)


Ulkomaalainen vaihtoehto:

1. Osta Luomusitruunaa
2. Purista nesteet ja nauti
3. Leikkaa kuoret palasiksi
4. Kuivaa

Sitruunan kuorissa on huomattavasti enemmän c-vitamiiniä kuin itse hedelmässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti