perjantai 2. joulukuuta 2011

Semi-Paasto

Tähän ateriaan loppui meikän paasto.Kavereiden keskuudessa tätä paastoa on hehkutettu niin paljon että pakkohan se oli kokeilla. Jos suolisto ei oo puhdas on ihan sama mitä käärmeennahka öljyjä tai muita superyrttejä itteensä vetää kun mikään ei imeydy optiomaalisesti kehoon. Ostin parin vuotta sitten Philipsin mehustimen huutonetistä. Ajattelin että puristelen mehuni itse mielummin kuin että ostaisin Biotan pastoroituja mehuja.

Day 1 (preday)

kl 9: Perus aamu smoothie. Suomalaiset marjat, spiru, chia jne..
kl13: Koululla kukkakaalikeitto ja salaatti
kl 16: Mehu 4x brokkoli, inkivääriä, 3X porkkanaa
kl 18: Mehu 4x omenaa, 2x verigreippiä

Iltapala: 2 banaania, arginiiniä, pakuriteetä ja royal gellyä (mehiläiskuningattaren emomaito)

Senna teetä ennen nuq.

Day 2

Senna teen pitäisi tyhjentää suolen täysin, mutta eipä meikään ainakaan toiminut. Liekkö liotin liiän vähän aikaa sitä ennen ku aloin hörppiin.

Aamupala: Piretelö (aronia,mustikka,puolukka,maca&spiru ( ei optimaalinen koska marjoissa kuitua)
kl11: Brokkoli, 2x suomalaista omenaa, 2x kurkkua, 2x porkkanaa, inkivääri

Uimahalliin uimaan;)

Kl13: 15 chlorella tabua
kl18: 4x omenaa, 2x kurkkua, 1 porkkana, inkivääri, kesäkurpitsa
kl20: 2x porkkanaa, 4 x punajuurta, selleriä, 2x kurkkua, 1x kesäkurpitsa
kl22: Saman tyylinen mehu.

Tein kaksi suolihuuhtelua toisena päivänä. Eka tuntui hieman epämielyttävältä ja toinen melkeen heti perään ei tuntunut oikeen miltään. Kyllä kevyt olo toimenpiteestä tuli, mutta en voi allekirjoittaa mitään eufooriaa niinkun jotkut siitä hehkuttaa. Cures from the Miracle doctorsista luin että joku äijä oli vetäny 55-vuotiaana suolihuuhtelun ja suolesta oli tullut värikyna ulos jonka sama kundi oli syönyt viisi vuotiaana. Lisäksi hc lihansyöjille kyseinen toimenpide saattaa olla hyväksi.

Tuosta suolihuuhtelun hyödyistä liikkuu monenlaista tietoa netissä. Joidenkin mukaan ilman suolihuuhtelua paastosta ei olisi mitään hyötyä. Raikaswebin Jarkko kirjoittaa seuraavasti:

Mitä mieltä olet Colonic-hoidosta?

Aika arveluttavaa toimintaa, josta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Asiaa voidaan lähestyä kysymällä sitä, että kuinka luonnollinen toimenpide suolihuuhtelu on? Tekeekö esimerkiksi mikään eläin itselleen suolihuuhtelua? Jos suolihuuhtelu olisi ihmiselle luontainen ja tarpeellinen toimenpide, olisi todennäköistä, että jo syntyessämme meissä roikkuisi letku tätä operaatiota varten.

Suolihuuhtelu voi altistaa esimerkiksi autoimmuunisairauksille, koska toimenpide huuhtoo tärkeät suolistobakteerit viemäriin. Eli kannattaa miettiä 2 kertaa ennen kuin hyppää mukaan kyseiseen leikkiin.

Oli miten oli mutta tuli kuitenkin kokeiltua...
Uskon kyllä että Senna tee ajaa saman asian kun huuhtelu.

Day 3

Aamulla mate teetä.

klo 10: 2x greippi, 1x appelsiini, 2x porkkana, 2x punajuuri, 5 valkusipulin kynttä.

Suolihuuhtelu mate teellä. Kolmas kerta toden sanoo, ei tuntunut oikeen missään enää eikä hirveesti tullut edes settiä ulos. Mission accomplished!

kl13: 15 Chlorella tablettia

kl 13:30 Lähteelle kävely koirien kanssa 3km + takas 20 kiloa vettä repussa.

Plasebopäissään sain lisää voimia jostain kumman syystä iltapäivällä juotuani vuorenkilpi teetä, joten lähdin vielä hatha joogaan tunniksi. Legendan mukaan mongolialaiset joivat vuorenkilpi teetä ennen sotaan lähtöä jotta saisivat lisää voimia taisteluun.

4 erilaista mehua päivän mittaan jotka koostuvat persimon hedelmistä, porkkanoista, kaalista, selleristä, appelsiineistä, greipeistä, omenoista, kurkuista jne..Noita hedelmiä harmittaa pistää mehustimeen kuin juuri se kuitu hidastaa verensokerin nousua. Ziittasin ja vedin yhden perimonin mehustamatta.

Juomana 3litraa lähdevettä, kidney bladder detox teetä ja maksaa puhdistavaa maarianohdake teetä.

Netissä liikkuu myös erillaista tietoa että pitäisikö paastolla urheilla. Siitäkään en oikeen ottanut selvää että miten asian laita on. Jotku suosittelivat ja jotkut eivät. Itellä tuntui kuitenkin raskaalta.

Nälkä oli hirviömäinen koko ajan. Paastolla elimistö tottuu kuulemma nälkään kolmannen päivän päästä, mutta meikä ei sinne asti ihan päässyt ;) Hauska kun naureskelin Ernolle facebookissa kun se kertoi että se oli vetänyt 2,5 päivän paastoja. Nyt voi jälkeenpäin vaan nauraa ittelle. Jonille respectit kun pystyi vetämään peräti seitsemän päivää. Tuubista löytyy videoita jossa jengi on vetäny juice fastiä yli 60 päivää.

Itellä oli tarkoituksena vain kehon puhdistaminen ja en halunnut missään nimessä laihtua. Paastolla sitä tapahtuu kuitenkin väistämättä kun kalorinsaanti romahtaa. Suunnittelin vetää Halmetojan oppien mukaisen maksanpuhdistuksen heti paaston perään, mutta jääköön se johonkin toiseen kertaan.

4 day

Aamupalaksi litra savivettä Sepin suosituksesta.

Koulussa 2 persimonia, banaani ja 2 omenaa.

Kotiin päästyä kello 14 yllä oleva ateria.

Mitä tästä siis opin? No ainakin sen että paasto vaatii paljon itsekuria. Ei oo mukava käydä uimassa ja juosta lähteellä kun nälkä kurnii mahassa. Uskon kyllä että ihmisillä joilla on isompi rasvaprosentti paasto voi olla huippu juttu. Kehon kausittainen puhdistaminen ei voi olla huono juttu.

Opin myös arvostamaan ruokaa entistä enemmän. Meidän pitää olla iloisia että meillä sitä on. Joka ateriasta pitäisi nauttia ihan täysin ja keskittyä siihen syömiseen zenmäisesti iloiten. Miten vietnamilaiset voi elää pelkällä riisillä 90 vuotiaiksi? Salaisuus pilee siinä että ne nauttii jokaisesta riisinjyvästä minkä ne saa laittaa suuhunsa.

-c-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti