keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Portteja ilmentymättömään


Nykyhetkessä eläminen on meikän opettelussa ollut sitten viime syksyn. Kuitenkin olen ollut mieleni orja lähes koko elämäni, joten homma etenee pikkuhiljaa, mutta varmasti.

Välillä havahtuu siihen kuinka uppoitunut onkaan ajatukseen koko mielen ja kehon voimalla. Sitten muistaakin sen toisen kaverin, josta Anthony de Mello on paljon puhunut, jonka pitäisi tarkkailla omaa ajattelua. Hetkellisesti havahtuu ja on taas nykyhetkessä ennen kuin mieli taas jossain vaiheessa ottaa vallan.

Arvon lukijat, ajattelin tuoda Teille Tollen kirjoittamia menetelmiä siitä miten muistuttaa itseänsä todellisuudesta mikäli välillä ajattelu meinaa karata.

Ilmentymätön on juuri se, jota ei voi kuvailla mitenkään. Se on kaiken näkymättömän alkulähde, kaikkien olentojen sisin oleminen. Nothingness! Olet itseasiassa yhteydessä tähän tyhjyyteen joka yö kun nukut syvää unta. Voitko kuitenkaan kuvitella millaista olisi vaipua syvään uneen tietoisessa tilassa?

Miten saada yhteys tähän ilmentömättömään arkielämässä?

1. Yritä tuntea kehosi sisäinen energia. Suorista selkä, hengitä syvään ja tunne henkikehosi älä ajattele sitä.

2. Ole täydellisti läsnä. Läsnäolevaa hetkeä voi pitää pääovena. Et voi olla kehossasi olematta voimakkaasti läsnä nykyhetkessä.

3. Lopeta ajattelu. Portti ilmentömättömään avautuu ajattelun lopettamisella. Ota syvä hengenveto, tuijota jotakin elävää luontokappaletta, ilman että mieli tekee samanaikaisesti huomautuksia.

4. Antaudu sille mikä on. Luovu vastustamasta mielen ja tunteen tasolla nykyhetkeä. Jos esimerkiksi ajaudut johonkin epämielyttävään tilanteeseen niin hyväksy se tilanne semmoisena kun se on ja sen jälkeen keskity siihen miten pääsisit pois siitä tilanteesta.

5. Keskity hiljaisuuteen. Se on koko ajan läsnä vaikka sitä kaupungissa ei usein huomakkaan. Äänet nousee hiljaisudesta ja palutuu myös sinne.

6. Yhtä vähän kuin voi olla ääntä ilman hiljaisuutta, yhtä vähän voi olla mitään ilman ei-mitään -tilaa, ilman tyhjää avaruutta, joka antaa mahdollisuuden olemassa olevan olla. Jokainen panee merkille avaruudessa olevat esineet, mutta kuka kiinnittää huomiota avaruuteen itseensä? Mitään ei voisi olla olemassa ilman tilaa.

-C-

lähteet: Echard Tolle: läsnäolon voima

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti