tiistai 25. toukokuuta 2010

Tästä se lähtee..

Oon tässä jo puolisen vuotta miettiny Blogin aloittamista ja nyt viimein sain lopullisen inspiraation aloittaa oltuani Vegfesteillä http://www.vegfest.net/
Tampereella. Tapasin siellä hyvin mielenkiintoista porukkaa mm. Jaakko Halmetojan http://www.jaakkohalmetoja.com/fi/ ja Mikko Lehtolan, jotka ovat suuria nimiä suomen Raw Food skenessä.

Oon lukenut varmaan viimisen kuuden vuoden aikana jonku parisenkymmentä ravintokirjaa, joista lähiaikoina suurin osa on ollu Raw Food kirjoja. Tajusin sen lopullisesti muutama viikko sitten Levillä kuinka tärkeä huippulaatuinen ravinto meille tässä saastuneessa maailmassa on.

Oon yrittäny olla raakaravinnolla sitten viime kesän. Päivät kun se on onnistunu on luovuus räjähtänyt kattoon. Lisäksi oon kattonut lukuisia mieltä avartavaa dokumentteja sen jälkeen kun lopulta valmistuin koulusta 2008 ja aikaa jäi yli ihan erillaisiin hommiin. Voin sanoa että oon kahden viimisen vuoden aikana kasvanut enemmän ihmisenä kuin koko opiskeluaikana. Onnex!

Miksi meikä aloittais kijoittaa blogia?

Ongelmaksi on tullut että näissä kaikissa dokumenteissa ja kirjoissa on mahtavia sanomia ja uutta mullistavaa mielenkiintoista tietoa, mutta ei oo oikeen näillä leveysasteilla samanhenkistä porukkaa kenen kanssa jakaa mielipiteitä tai ylipäätänsä keskustella näistä jutuista. Kun ei voi itseä ilmaista mitenkään asiat tuppaa vaan unohtua.

Haluan siis omien joukkoon. Täällä Oulun ja Rovaniemen seudulla ei paljoon tuota Raw Food skeneä ole, joten aloin kelaamaan että miten saisin omia ajatuksia eteenpäin ja sitä kautta keskusteluja aikaan. No Blogilla tietenkin! Pohjois-Suomen luontointoilija-rawfoodhipit voi ottaa yhteyttä ;)

Kirjoittamisella voi ilmaista itseään parhaiten. Kaikki historian suurmiehet ovat jollain tavalla osanneet ilmaista itseään. Oon täysin aloittelia tällä saralla ja haluan kehittyä viestintätieteilijäksi, kuten kaverini Olli mammuth Kohonen ja Susse. Tavoitteenani on että lähitulevaisuudessa jotakin saattaa jopa kiinnostaa mun kirjoitukset. Pidempi tavoiteeni on että voisin muutaman vuoden kuluttua kirjoittaa englanniksi ja näin tuoda ajatuksiani esille lukuisille ulkomaan kavereilleni.

Mietin viime kesänä että onkohan minunlaisia tyyppejä edes suomessa olemassa. Sitten sattumalta hoksasin Olli Postin blogin ja kundillahan oli ihan hyviä poustauksia.
Ei varmaa moni perusjamppa ymmärrä jos kävelee metässä ilman kenkiä, panostaa suuren osan ajastaan laatu ruokiin, jahtaa lähteitä kun hullu, raapii pakurinkääpää metässä ja yrittää kehittää itteänsä constantly.

Kun seuraan ihmisiäni ympärilläni huomaan kuinka kaukana monet ovat luonnosta vaikka monesti asuvat luonnon keskellä. Lisäksi välillä hirvittää kun näkee mitä kaverini syövät ja kuinka epätietoisia he ovat ravinnosta. Kuten rahatalouteen perustuvassa yhteiskunnassa myös ruokateollisuudessa on vain yksi tavoite. Profittia on tehtävä hinnalla millä hyvänsä.

Ihmisen muuttuminen tulee vain yhdestä lähteestä. Itsestäsä. Vaikka John Rambo, Tarja Halonen tai Alexi Laiho sanois että on hyvä jättää fluorihammastahna pois, jättää maitotuotteet niiden hyllyille, unohtaa käymättömällä prosessilla valmistetut soijaruuat, kierättää kaikki mahdollinen, vähentää roskaa tai suosia vanhaa nii ei sitä moni kumminkaan tee jos sitä ei ite hoksaa.

No kuka tuo Lankinen sitten on?

Tähän kysymykseen en valitettavasti osaa edes vielä itse vastata. Kerrompa saavutuksistani joita nyky yhteiskuntamme arvostaa:

Oon alternative kauppatieteiden maisteri Hankenilta vuosimallia 2008 nykyinen metsätalouden opiskelija Rovaniemellä. Lumilautamaikka, tennisvalmentaja.
Luonnon, ekoloogisuuden, raakaravinnon, itsensä kehittämisen, treenauksen ja eri kielien opiskelija. Normien, poliittisen ja monetaarisen systeemin kyseenalaistaja, eri kultuurien explooraaja, matkustelija sekä über sosiaalinen kunti.

That's for now. More to come.

-c-

2 kommenttia:

  1. Hirvittävin asia tässä terveellisessä elämässä on nähdä kurjuutta ympärillään(roskaruoka ym).
    Ihmisten välinpitämättömyys ja vähättely ettei yksi ihminen kesää tee.
    Järkkäätkö porukalle lakkasafarin (vai hilla)heinä/elokuussa ?

    VastaaPoista